Prijavite se na naš Newsletter
Zahvaljujući velikoj energetskoj snazi i visokom procentu minerala i oligoelemenata, njenim korišćenjem se poboljšava imunitet organizma. Takođe, glina snažno čisti organizam upijanjem i izbacivanjem toksina koji su, po tradicionalnoj istočnjačkoj medicini, uzročnici svih bolesti. Glina ne ostavlja hemijske zaostatke u organizmu, pa se može smatrati ekološkim proizvodom.
Upotreba:
Postupak pripreme gline je uvek isti – svako veče jednu punu kafenu kašičicu gline, najbolje drvenu, potopiti u čašu vode (ne mešati) i poklopiti. Ostaviti da prenoći.
Glina se potapa u prokuvanu prohlađenu ili mineralnu negaziranu vodu.
Kada prvi put počinjete da pijete glinu, počinjete tempom od šest nedelja, da bi se organizam postepeno navikao.
Prva nedelja - svako jutro na prazan stomak, pola sata pre jela ili sat posle jela, popiti samo vodu iznad gline. Glinu, koja ostane na dnu čaše, treba baciti.
Druga i treća nedelja - promešati i popiti i glinu i vodu.
Četvrta nedelja - pauza.
Peta i šesta nedelja - promešati i popiti i glinu i vodu.
Kasnija upotreba gline podrazumeva njeno korišćenje u toku uzastopnih 10 dana, kada se pije i glina i voda.
Nakon toga se pravi pauza od 15 dana i tako naizmenično.
Kod akutnih stanja (trovanja, stomačnih tegoba i sl.), glinu treba piti tri puta dnevno po jednu punu kašičicu, dakle i glinu i vodu ili svakih sat samo vodu iznad gline. Glina treba da odstoji u vodi najmanje 15 minuta, a najbolje jedan sat pre upotrebe.
U hitnim slučajevima kod trovanja, rastvoriti glinu u mlakoj vodi, pomešati i odmah popiti. Posle toga izazvati povraćanje.
Kod različitih oboljenja preporučuje se sledeći tempo:
Tri nedelje piti vodu i glinu
Jedna nedelja pauze i tako naizmenično i stalno.
Kod dijete preporučuje se uzimanje gline šest nedelja, sa jednom nedeljom pauze, kao u slučaju preventivne upotrebe. Posle šest nedelja postiže se regulacija metabolizma, tako da se potreba za hranom i varenje uravnotežuju, a samim tim se i težina prirodno reguliše.
Kod težih oboljenja preporučuje se paralelno uzimanje gline, da bi se otklonio uzrok bolesti, preporučuje se promena načina ishrane. Trebalo bi maksimalno smanjiti masnu, proteinsku hranu, kao i industrijski preradjene namernice (margarin, mesne preradjevine i sl.), jaja, slatkiše, kvasne namernice. Preporučuju se konzumiranje povrća, bistrih supa, koštunjavog i ostalog voća.
Pakovanje: 150 g.
Glinu ne treba pirpemati u metalnim posudama i sa metalnim priborom.
Jednom korišćena glina je za bacanje.
Terapija podrazumeva kombinovano uzimanje gline (pije se i aplikuje).
Glinu treba uzimati najmanje 5 sata pre ili posle upotrebe lekova i preparata vitamina i minerala, u suprotnom može doći do smnajenja njihove efikasnosti.
Glina se uvek pije pola sata pre jela ili dva – tri sata posle jela, osim u slučaju trovanja.
Glina se potapa u prokuvanu (ohlađenu) ili mineralnu, negaziranu vodu.
Piti dovolno vode (6-8 čaša dnevno).
Glina je dodatak ishrani i nije zamena raznovrsnoj i uravnoteženoj ishrani.
Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti.
Starije i osetljivije osobe treba da predvidjenu dnevnu količinu gline podelena tri dela, sa malo više vode.
Trudnice i žene koje doje treba da se konsultuju sa lekarom pre uzimanja preparata.