Prijavite se na naš Newsletter
Uloguj se
ČAJ KOD ŠEĆERNE BOLESTI – Moć bilja
Sastav: Herba pelena (Absinthii herba) List breze (Betulae folium) List crnog duda (Mori nigrae folium) Herba borovnice (Myrtilli herba) Pasuljevina (Phaseoli legumen) List koprive (Urticae folium) List masline (Olivae folium) Osobine: Lekovito bilje koje ulazi u sastav ove čajne mešavine sadrži soli magana i hroma, lektine, flavonoide, karotenoide, leukoantocijane, sekoiridoidne heterozide, tanine, saponine, organske kiseline (oksalnu, mravlju, silicijumvu), slobodne amine (acetilholin, betain, holin, histamin, serotonin), seskviterpenske laktone, arbutin, hidrohinon, poliacetilene, folnu kiselinu, adenin, asparaginsku kiselinu, etarska ulja (bogata tujonom i tujil-alkoholom) i vitamin C.Aktivni sastojci lekovitog bilja koje ulazi u sastav Čaja kod šećerne bolesti povoljno deluju na funkcije pankreasa, na urinarni sistem kao i na perifernu cirkulaciju. Upotreba ČAJA KOD ŠEĆERNE BOLESTI preporučuje se: kao pomoćno sredstvo za regulisanje nivoa šećera u krvi uz odgovarajuću terapiju i higijensko-dijetetski režim. Ograničenja u upotrebi : Tokom trudnoće i dojenja ne preporučuje se upotreba Čaja kod šećerne bolesti. Način pripreme i upotrebe čaja: Tri supene kašike čajne mešavine preliti sa 800 ml ključale vode, sud poklopiti, kuvati 10 minuta i procediti kad se čaj ohladi. Piti tri puta dnevno pre jela po 200 ml nezaslađenog čaja. Nije preporučeno davanje osobama mlađim od 18 godina. Pakovanje: 100 g
Mešavina biljnog čaja sa aromom šljive, ruma i cimeta
GAVEZ Latinski naziv i familija : Symphytum officinale L. (Boraginaceae)
BOSILJAK Latinski naziv i familija : Ocimum basilicum L. (Lamiaceae)
ŽALFIJA Latinski naziv i familija : Salvia officinalis L. (Lamiaceae)
PITOMA NANA Latinski naziv i familija : Mentha piperita L. (Lamiaceae)
ČAJ KOD BAKTERIJA U MOKRAĆI ZA ODRASLE – Moć bilja
RTANJSKI ČAJ – VRIJESAK Latinski naziv i familija : Satureja montana L. (Lamiaceae)
BELI SLEZ Latinski naziv i familija : Althaea officinalis L. (Malvaceae)
Prijavite se na naš Newsletter