Prijavite se na naš Newsletter
Uloguj se
ČAJ OD NADZEMNOG DELA MRTVE BELE KOPRIVE – Moć bilja Sastav: Herba mrtve bele koprive (Lamii albi herba)
Sastav: Herba mrtve bele koprive (Lamii albi herba) Osobine: Herba nadzemnog dela mrtve bele koprive sadrži flavonoide, fenolne kiseline, tanine, iridoide, sekoiridoide, saponozide, fitosterole, sluzi, amine i masne kiseline. Aktivni sastojci NADZEMNOG DELA MRTVE BELE KOPRIVE deluju antiseptično i protivupalno, takođe, pokazuju i diuretični efekat, a prisutne sluzi oblažu iritiranu sluzokožu organa za varenje i disajnih organa, razređuju gust bronhijalni sekret i olakšavaju njegovu eliminaciju. Upotreba ČAJA OD NADZEMNOG DELA MRTVE BELE KOPRIVE preporučuje se : kod kašlja i bronhitisa za iskašljavanje, kod digestivnih tegoba u predelu želuca i creva, i kao blag diuretik. U narodnoj medicini koristi se za ublažavanje tegoba u menopauzi, za vaginalna ispiranja kod „belog pranja“ (leukoreje), kao i za ispiranja kože kod ekcema i peruti. Ograničenja u upotrebi : Usled nedostatka podataka o bezbednosti, upotrebu Čaja od nadzemnog dela mrtve bele koprive treba izbegavati tokom trudnoće i dojenja i kod dece mlađe od 12 godina. Način pripreme i upotrebe čaja: Jednu kafenu kašiku nadzemnog dela mrtve bele koprive preliti sa 200 ml ključale vode. Sud poklopiti i ostaviti da stoji 5 min. Procediti i piti dve do četri šolje dnevno (po želji zaslađene medom). Spoljna upotreba: 50 gr nadzemnog dela mrtve bele koprive preliti sa 1 litrom ključale vode, ostaviti da odstoji i kada se prohladi, procediti i koristiti za ispiranje. Pakovanje: 100 g
MAJKINA DUŠICA Latinski naziv i familija : Thymus serpyllum L. (Lamiaceae)
ČAJ OD KORENA KOPRIVE U PRAHU Sastav: Usitnjen koren koprive (Urticae radix pulvis)
ČAJ KOD UPALE ŽELUDAČNE SLUZNICE – Moć bilja
Fresubin Napitak sa visokim sadržajem proteina i energetske vrednosti za tretman neuhranjenosti, ukus kapućino
Prijavite se na naš Newsletter