Prijavite se na naš Newsletter
Antioksidans poznat i pod nazivom ALA, lipoinska kiselina, tioktinska kiselina je disulfidno jedinjenje,i to je jedini antioksidans rastvorljiv i u vodi i u mastima, te deluje protiv različitih vrsta slobodnih radikala, a podstiče i obnavljanje drugih antikoksidanasa u telu. Alfa lipoinsku kiselinu proizvodi i naš organizam, a u malim procentima je unosimo i kroz ishranu. Ona je neophodna za stvaranje energije u telu.
Ono što je posebno značajno jeste da se ovaj antioksidans povezuje sa lečenjem mnogih bolesti među kojima su lecenje dijabetesa, oštećenja perifernih nerava (dijabetesna polineuropatija), oboljenja krvnih sudova i srca, kao i jetre, pomaže kod trovanja metalima, a tu su i mnoge druge bolesti gde alfa lipoinska kiselina može pozitivno uticati, jer sprečava štetna dejstva slobodnih radikala, jača imunitet, a time i naš odbrambeni sistem.
Naime, slobodni radikali se stalno stvaraju u živim bićima u procesu deljenja ćelijskih molekula, a ujedno se brzo i neutrališu. Predstavljaju oksidanse koji ne moraju uvek imati negativno dejstvo. Šta više, slobodni radikali su telu neophodni za uništavanje otrova i klica. Međutim, ukoliko se stvaraju previše brzo (npr. pod stresom, usled uticaja otrova, pesticida, duvanskog dima i drugih zagađivača, prekomernog izlaganja zračenju i sličnim faktorima), organizam ne stiže da ih neutrališe na vreme, te dolazi do njihovog razarajućeg uticaja! Slobodni radikali tada uništavaju delove ćelija, ubrzavaju starenje, a moguće je da dovedu i do promene u DNK tj. mutacija u ćelijama koje mogu dovesti i do malignih oboljenja.
Osim onih koji su nam dobro poznati i dostupni (vitamin C i E, beta karoten, enzimi, itd.), postoji jedan univerzalan antiokidans koji pozitivno utiče na lečenje brojnih oboljenja. To je alfa lipolinska kiselina.
Pakovanje sadrži: 20 kapsula
Preporučena upotreba :1 kapsula dnevno,. Važno je uzimati 1 sat pre ili 2 sata posle jela, jer alfa lipoinska kiselina vezuje slobodne jone iz hrane i pića, pa se na taj način smanjuje količina koja se unosi u organizam.