Prijavite se na naš Newsletter
Masne kiseline u telu imaju funkciju skladištenja energije.Ukoliko glukoza nije dostupna kao izvor energije,organizam će koristiti masne kiseline kao gorivo.Razlog zbog koga se zasićene masne kiseline nazivaju lošim je HOLESTEROL.Postoji takozvani dobar holesterol- HDL i loš holesterol -LDL.Od njihovog odnosa u organizmu zavisi da li ce doći do taloženja masnoća na zidovima krvnih sudova.Ukoliko je veća vrednost dobrog holesterola neće doći do taloženja masnoća koje vode začepljivanju krvnih sudova i povećanom kardiovaskularnom riziku.
Ovaj preparat je od velikog značaja za ljudski organizam jer dodavanjem nezasićenih masnih kiselina se pomera ravnoteža u korist dobrog holesterola,te neće doći do taloženja masnoća i ugrožavanja krvnih sudova.
Ovo je veliki problem danasnjice gde u ishrani dominiraju zasićene i trans masti koje su izuzetno loše za ljudski organizam.
Smatra se da pojačan unos omega masnih kiselina prevenira pojavu Alchajmerove bolesti, i poboljšava koncentraciju i pamćenje. Takođe se smatra da redovan unos omega 3 masnih kiselina u trudnoći povoljno deluje na razvoj mozga kod beba.
Omega 3 masne kiseline čuvaju zdravlje očiju jer DHA masna kiselina ulazi u sastav mrežnjače oka.
Nedostatak omega masnih kiselina se manifestuje umorom, depresijom, lošom memorijom, suvom kožom, kardiovaskularnim problemima i slabom cirkulacijom.
Vitamin E i Cink doprinose zaštiti ćelija od oksidativnog stresa.
Vitamin E je snažni antioksidans koji štiti organizam od slobodnih radikala i povoljno deluje kod svih stanja praćenih povećanim oksidativnim stresom.
Cink doprinosi normalnom metabolizmu masnih kiselina, ugljenih hidrata, metabolizmu vitamina A, makronutrijenatA, doprinosi održavanju normalnih kostiju, kose, kože, noktiju, vida. Takođe doprinosi normalnoj sintezi proteina, funkciji imunog Sistema kao i normalnoj sintezi DNK i ima ulogu u procesu deobe ćelija.
Preparat sadrži: 60 kapsula
Preporučena upotreba: jedna do dve kapsule dnevno uz obrok.